2020

Bienekebolders wint Schrijfwedstrijd 2020

Voor de achtste keer werd afgelopen oktober een schrijfwedstrijd gehouden voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Oisterwijk en Moergestel. Veertien klassen dongen mee naar de eerste prijs voor het beste verhaal van 2020. Deze eer ging naar groep 7/8 van OBS De Bienekebolders in Moergestel.

Het initiatief om jaarlijks, rondom de Kinderboekenweek, een schrijfwedstrijd uit te schrijven, kwam uit de koker van de Stichting Oisterwijk 800, dezelfde stichting die verantwoordelijk was voor een groot aantal nieuwe initiatieven, waarvan er nog diversen jaarlijks terugkeren. Inmiddels wordt de schrijfwedstrijd ieder jaar uitgeschreven door de Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur, in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant Oisterwijk en Moergestel en de Stichting Natuurlijk Gezond.  Alle drie deze instanties maken zich hard voor het stimuleren van de taalontwikkeling van onze kinderen, door hen uit te dagen om te lezen en te schrijven.

De groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Oisterwijk kregen, als introductie voor de schrijfwedstrijd, een workshop creatief schrijven  aangeboden door de Bibliotheek Oisterwijk en Moergestel. Veertien inzendingen, veertien spannende en fantasierijke verhalen rondom het Boekenweekthema ‘En toen’ waren het resultaat. De jury, waaronder ook Sara Augustijn, de winnares van vorig jaar, bogen zich over al die reizen naar het verleden, en Sara mocht afgelopen donderdag het juryrapport, de wisseltrofee en de bijbehorende prijs (een uitstapje voor de hele klas) uitreiken aan de winnaars van De Bienekebolders, voor hun verhaal ‘De tijdmachine’. De tweede plaats was voor groep 7 van De Coppele en de derde plaats voor groep 7/8 van De Kikkenduut.

De wisseltrofee is een Vogelverleider. Dit is een verwijzing naar het sprookjesboek ‘De vogelverleiders van Heukelom’, geschreven door voormalig Oisterwijker Kees van Dongen, bedenker van de schrijfwedstrijd.

 

Klik op de foto om het filmpje van de aankondiging van de prijswinnaar te zien.