2021

Het winnende verhaal van schrijfwedstrijd 2021 is geschreven door Pippa Kooijmans uit groep 7 van De Kikkenduut

Het winnende verhaal is geschreven door Pippa Kooijmans uit groep 7 van De Kikkenduut.

De titel van het winnende verhaal is “Hondenmanicure”. De wisseltrofee komt dit jaar dus in handen van groep 7 van De Kikkenduut. Daarbovenop krijgt de hele groep ’n boeiende wandeling door de Duurzaamheidsvallei onder begeleiding van ’n ervaren gids én een boek over hetzelfde onderwerp om het thuis opnieuw te kunnen beleven.

Workshops: alle 22 deelnemende groepen hebben in de weken voorafgaand aan de wedstrijd een workshop gevolgd rondom het thema van dit jaar: Worden Wat Je Wil. Onder begeleiding van de workshopleiders werden ze aangemoedigd om te beschrijven wat ze later graag zouden willen worden, wat hen daarin aantrekt en om welke redenen zij wellicht geschikt zijn voor dat beroep!

Uit handen van Guus (van groep 7/ 8 van De Bienekebolders, die vorig jaar hebben gewonnen) nam Pippa de wisseltrofee in ontvangst.
(Foto: Marya Hüsstege.)

De jury vond het beslist een prijswinnaar. Het is een goed geschreven verhaal met een happy end. De rijmziekte maakt het erg grappig. Het rijmen door de ‘ik-persoon’ werkt heel goed: daardoor herken je ook degene die aan het woord is. En: we hebben het hele verhaal met een glimlach gelezen!

Je hebt goed gebruik gemaakt van het thema “Worden wat je wil” en voor jezelf een leuk fantasieberoep bedacht. Dat heb je goed uitgewerkt, met zelfs een link en een telefoonnummer!

Het verhaal is goed en luchtig geschreven. Netjes qua spelling, indeling en leestekens. Dat is ook een belangrijk pluspunt, want het maakt het lezen een stuk prettiger.

Het is een verhaal met een goede afsluiter. Het laat zien hoe gelukkig het je kan maken als je een toekomstdroom hebt, vooral als die droom ook nog eens uitkomt. Tip: wordt vooral schrijver!

Klik hier om het filmpje van de aankondiging van de prijswinnaar te zien.

Ook dit jaar was de workshop weer een groot succes.
Foto’s van de workshop:

Winnaars schrijfwedstrijd 2021 op avontuur in de Duurzaamheidsvallei

Op woensdag 6 juli was het eindelijk zover dat groep 7 van De Kikkenduut de welverdiende prijs kon incasseren. Met het verhaal “De hondenmanicure”, geschreven door Pippa Kooijmans, won deze groep de eerste prijs in de schrijfwedstrijd van 2021: een wandeling, onder begeleiding van ter zake kundige natuurgidsen, door de Duurzaamheidsvallei, het landschappelijke gebied ten westen van Oisterwijk dat zich uitstrekt tot de rand van de stad Tilburg.

Goed voorbereid, dankzij Carel Brands speciaal samengestelde lesbrief, kwamen de twintig jongens en meisjes verwachtingsvol samen bij het startpunt, café Mie Pieters, van waaruit ze in drie groepjes de natuur in trokken. Gidsen Henk, John en Job vertelden honderduit over het ontstaan van de vallei, de dieren en planten die er groeien en daagden de kinderen

uit met vragen en leuke anekdotes. Na anderhalf uur op avontuur was het de kinderen ongetwijfeld duidelijk dat er ook op het gebied van natuurbeheer heel wat interessante beroepen te vinden zijn! Jammer genoeg gaat dat niet op voor de natuurgids, want dat zijn nog altijd vrijwilligers. En daarom danken we Henk, John en Job nog eens extra voor hun bevlogen verhalen en enthousiasme!