2022

Het winnende verhaal 2022 is geschreven door Femke Timmermans uit groep 7 groen van De Mozaik.

De titel van het winnende verhaal is “Het bijzondere vuurvliegje”.

De wisseltroffee komt dit jaar dus in handen van groep 7 groen van De Mozaik. Daarbovenop krijgt de hele groep ’n boeiende wandeling door de Duurzaamheidsvallei onder begeleiding van meerdere ervaren gidsen én een kwartetspel over ‘afval’ om thuis te kunnen spelen.

Klik hier om het filmpje van de aankondiging van de prijswinnaar te zien.

Jurybeoordeling “Het bijzondere vuurvliegje”
Het verhaal is goed geschreven, met een snelle maar duidelijke opbouw en een mooi einde, en het zit goed in elkaar. Je kiest mooie woorden en verbindingswoorden en gebruikt echte vreugdekreten en angstkreten tijdens de achtervolgingen en puft geloofwaardig uit bij de koelkast, waardoor je verhaal heel fijn leest en voorleest. Er zit vaart in het verhaal bij de spannende momenten, maar er is ook tijd voor een gevoelig afscheid van het vuurvliegje aan het einde.
Een fantasierijk, aandoenlijk en beeldend verhaal. Met wat tekeningen erbij zou het een leuk kinderboek zijn!

Alle 21 deelnemende groepen volgen in de weken voorafgaand aan de wedstrijd een workshop rondom het thema van dit jaar: Gi-Ga-Groen. Onder begeleiding van de workshopleiders/consulenten Lily Spaan, Michelle Oolders en Lucinda Bienert worden ze aangemoedigd om over dit onderwerp te schrijven. De workshops zijn gegeven tussen 26 september en 14 oktober en waren een groot succes!