Karel Groenland Cultuurprijs

Uitreiking Karel Groenland Cultuurprijs 2021

De winnaar van 2021 is:

foto: Oisterwijk in Beeld

Op vrijdagavond 24 september vond, georganiseerd door ‘Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur’ de uitreiking plaats van de Karel Groenland Cultuurprijs 2021.

‘Cultuur staat nooit stil’, was het thema van dit jaar. Weliswaar deelde corona ’n fikse tik uit aan velen die zich met cultuur bezig houden maar sommigen vonden toch hun weg en gingen moedig door. Hén vielen de nominaties ten deel.

Genomineerd voor deze prijs waren Koninklijke Harmonie Asterius, Huub Groenland, Albert Nooren, Oisterwijk in Beeld en de redactie van het boek ‘Haaren, een wandelend dorp’.

De avond, bezocht door veel cultuur-geïnteresseerden, werd opgeluisterd door velen, ander andere met optredens van gitaar- en vocalgroep ‘Da Capo’, ’n jeugddelegatie van ‘Muziekvereniging Prinses Juliana’, stadsdichteres Aniek Beemer en dorpsomroeper Henk van den Nieuwenhuizen. Burgemeester Janssen, die de hele avond bijwoonde, stak in ’n toespraak ’n mooi hart onder de riem van iedereen die cultuur lief heeft. Rick Schilders loodste de zaal kundig en met kwinkslagen door de avond. Alle optredens vonden plaats onder toeziend oog van de groteske Oisterwijkse reuzen. Voorzitter Peter van den Meijdenberg verhaalde over hun ontstaansgeschiedenis.

LOVO stak tevoren én op de avond zelf vele uren in het gebeuren. Zij registreerden de uitreikingsavond en stelde op film vraaggesprekken samen die werden getoond voorafgaand aan elk juryrapport rond een genomineerde.

De jury meldde dat zij ’n pittige taak hadden aan het aanwijzen van ’n winnaar voor de cultuurprijs. Immers, álle genomineerden verdienden hem. De prijs bestaande uit de wisseltrofee, ’n cheque van € 250,- en de mogelijkheid ’n dagdeel te mogen beschikken -inclusief techniek- over Cultuurcentrum Tiliander of Den Boogerd, ging naar de redactie van het boek “Haaren, een wandelend dorp”.

We kijken uit naar de editie van de Karel Groenland Cultuurprijs 2022!