Schrijfwedstrijd 2021

Schrijfwedstrijd 2021

Het winnende verhaal is geschreven door Pippa Kooijmans uit groep 7 van De Kikkenduut.

De titel van het winnende verhaal is “Hondenmanicure”.

De wisseltrofee komt dit jaar dus in handen van groep 7 van De Kikkenduut. Daarbovenop krijgt de hele groep ’n boeiende wandeling door de Duurzaamheidsvallei onder begeleiding van ’n ervaren gids én een boek over hetzelfde onderwerp om het thuis opnieuw te kunnen beleven.

Workshops: alle 22 deelnemende groepen hebben in de weken voorafgaand aan de wedstrijd een workshop gevolgd rondom het thema van dit jaar: Worden Wat Je Wil. Onder begeleiding van de workshopleiders werden ze aangemoedigd om te beschrijven wat ze later graag zouden willen worden, wat hen daarin aantrekt en om welke redenen zij wellicht geschikt zijn voor dat beroep!

Uit handen van Guus (van groep 7/ 8 van De Bienekebolders, die vorig jaar hebben gewonnen) nam Pippa de wisseltrofee in ontvangst.
(Foto: Marya Hüsstege.)

De jury vond het beslist een prijswinnaar. Het is een goed geschreven verhaal met een happy end. De rijmziekte maakt het erg grappig. Het rijmen door de ‘ik-persoon’ werkt heel goed: daardoor herken je ook degene die aan het woord is. En: we hebben het hele verhaal met een glimlach gelezen!

Je hebt goed gebruik gemaakt van het thema “Worden wat je wil” en voor jezelf een leuk fantasieberoep bedacht. Dat heb je goed uitgewerkt, met zelfs een link en een telefoonnummer!

Het verhaal is goed en luchtig geschreven. Netjes qua spelling, indeling en leestekens. Dat is ook een belangrijk pluspunt, want het maakt het lezen een stuk prettiger.

Het is een verhaal met een goede afsluiter. Het laat zien hoe gelukkig het je kan maken als je een toekomstdroom hebt, vooral als die droom ook nog eens uitkomt. Tip: wordt vooral schrijver!

Klik hier om het filmpje van de aankondiging van de prijswinnaar te zien.

Ook dit jaar was de workshop weer een groot succes.
Foto’s van de workshop: